Rád bych se podělil o svou zkušenost s Wertem a zeptal se, jestli někdo měl podobnou situaci.
Vklady do online kasina jsem provedl/a pomocí své karty Visa prostřednictvím společnosti Wert jako poskytovatele plateb. Z mé strany tyto transakce vypadaly jako běžné platby kartou. Když jsem se je však později pokusil/a napadnout prostřednictvím své banky (Revolut), žádost o vrácení peněz byla zamítnuta, protože Revolut uvedl, že transakce byly zpracovány jako bankovní převody/platební převody, nikoli jako standardní nákupy kartou.
Tohle mě znepokojuje:
Použil jsem platební kartu, ne manuální bankovní převod.
Wert dříve popsal transakce jako související s nákupy kryptoměn.
Společnost Revolut spor zamítla s tím, že jakmile je „převod" dokončen, služba je považována za splněnou a nemohou zahájit řízení o vrácení peněz.
Kvůli této struktuře se zdá nemožné použít běžnou ochranu proti vrácení peněz u karet Visa/Mastercard, i když platba pochází z transakce kartou.
Také jsem kontaktoval přímo Wert. Žádost o vrácení peněz potvrdili, ale nenabídli žádnou náhradu ani řešení a Revolut nakonec reklamaci zamítl.
Zažil tu někdo něco podobného s Wertem?
Podařilo se někomu úspěšně získat zpět finanční prostředky nebo problém dále eskalovat u regulačního orgánu či platební sítě?
Zajímá mě zejména, zda je tato platební struktura záměrně navržena tak, aby obcházela běžnou ochranu proti vrácení plateb pro uživatele karet.
Předem děkuji za jakoukoli radu nebo sdílené zkušenosti.
Automaticky přeloženo: