Vydavatel karty zamítl můj chargeback z nesprávných důvodů – a poté mě vyhlásil za neschopného hráče
Hledám radu od někoho, kdo si tím prošel s vydavatelem karty ve Spojeném království.
Vložil jsem peníze do online kasina bez licence britské Komise pro hazardní hry (Komise mi to písemně potvrdila). Jsem na GamStopu a provozovatele jsem písemně požádal o uzavření mého účtu ještě předtím, než většina transakcí proběhla. Vklady probíhaly pod skrytými obchodními názvy a s nehazardními MCC, což je způsob, jak obejít zákaz hazardních her s kreditními kartami ve Spojeném království a blokování hazardních her na mé kartě.
Zpochybnil jsem 56 transakcí v hodnotě kolem 4 000 liber. Vydavatel odpověděl pouze na 29 z nich a zamítl je s odůvodněním, že jsem je autorizoval. Nikdy jsem neřekl, že jsem to neudělal – mé tvrzení je zkreslování a falešné kódování.
Zároveň pak vydali oznámení o zrušení účtu z důvodu porušení ustanovení zakazujícího hazardní hry na kartě. Nejednalo se tedy o hazardní hry za účelem vrácení peněz, ale o hazardní hry za účelem ukončení.
Teď chtějí celou částku do několika týdnů a já ji v tomto časovém rámci prostě nemůžu zaplatit. Jiný vydavatel mi vrátil peníze v plné výši u některých stejných obchodníků.
Dvě otázky:
1. Argumentoval někdo úspěšně jako důvod pro vrácení platby u Visa pomocí chybného kódování MCC?
2. Odstranil někomu ombudsman tento typ prodlení?
Za chvíli budete přesměrováni na web kasina. Pokud používáte software blokující reklamy, zkontrolujte jeho nastavení.