Odpovědět s
Váš e-mail, v němž mě obviňujete z „pokusu o vydírání finančních prostředků", je zcela neopodstatněný, pobuřující a nepřijatelný. Žádost o vrácení peněz za transakce, které byly zpracovány bez řádného zveřejnění a v rozporu s pravidly ochrany spotřebitele, je legitimním uplatněním mých práv – nikoli vydíráním. Toto tvrzení co nejdůrazněji odmítám a váš e-mail uvedu v jakékoli stížnosti na regulační orgány, kterou podám.
Aby bylo ještě jednou jasno:
• Zvolil(a) jsem standardní platbu debetní kartou a nebyl(a) jsem informován(a), varován(a) ani mi nebylo ukázáno žádné potvrzení, že transakce bude zahrnovat nákup nebo směnu kryptoměny.
• Během procesu se neobjevila žádná výzva k zobrazení adresy peněženky, krok KYC ani zveřejnění kryptoměn.
• Platby byly kódovány pod kódem MCC 6051, čímž se obešly aktivní bloky hazardních her vydavatele mé karty – což je jasné porušení pravidel kartové sítě, za které je zodpovědná společnost Kryptonim jakožto registrovaný obchodník.
Vaše Podmínky použití nemají přednost před závazným právem EU na ochranu spotřebitele ani před požadavkem na transparentní zpracování. Služba nebyla poskytnuta tak, jak se rozumně očekávalo, a nebyla uzavřena žádná platná informovaná smlouva.
Proto naposledy požaduji okamžité a plné vrácení všech transakcí zpracovaných společnosti Kryptonim s použitím mé karty (kart) v lednu a únoru 2026 na mou původní platební metodu, bez jakýchkoli srážek.
Písemné potvrzení celkové vrácené částky a podrobností o zpracování zašlete do konce pracovní doby v pondělí 3. března 2026.
Pokud toto potvrzení neobdržím do stanoveného termínu, neprodleně přistoupím k:
• Zpětné platby prostřednictvím vydavatele mé karty s odvoláním na uvedení obchodníka v omyl a nedodržování předpisů ohledně zpracování
• Formální stížnosti polskému úřadu pro finanční dohled (KNF), UOKiK a Úřadu pro ochranu osobních údajů (UODO) ohledně nesrovnalostí v transakcích a vašeho nakládání s mými osobními údaji
• Zpráva pro Evropské spotřebitelské centrum o přeshraničních nekalých praktikách
Vaše hrozba „vnitřním přezkoumáním záležitosti" a spoluprací s úřady bude spolu s celým tímto korespondenčním řetězcem postoupena stejným regulačním orgánům.
Toto je vaše poslední příležitost k vyřešení záležitosti smírně. Očekávám vaše brzké potvrzení ještě dnes.