Byl jsem k bance upřímný a řekl jsem, že se jedná o hazardní transakce, ale banka mi to zamítla. Poté jsem banku požádal o uplatnění storna z důvodu nedoručení zboží. Uvedl jsem, že když jsem se pokusil o původní storno, spletl jsem si text, když jsem ho kopíroval a vkládal do případu u jiné banky. Banka to zamítla. Teď jsem u FOS. E-mail od finančního ombudsmana:
-------
Níže uvádím informace, které potřebuji k doložení kódů MCC používaných společností Chase.
Potřebuji vysvětlení ohledně samotné stížnosti. Všiml jsem si, že máte další stížnost na naši službu ohledně Revolutu, takže potřebuji pochopit, čeho se tato stížnost na Chase týká, jelikož jste ve svém formuláři stížnosti uvedl, že při podávání stížnosti oběma společnostem došlo k záměně ohledně GPT v Chatu.
Potřebuji objasnit, zda se vaše stížnost týká praktik online kasina, nebo podání žádosti o vrácení peněz za neobdržené zboží. To je klíčové, protože se na stížnost mohu dívat odlišně v závislosti na její podstatě.
Pokud se to týká hazardních her/praktik online kasina, potřeboval bych od vás důkazy o tom, že obchodník použil nesprávný kód. Bez těchto důkazů by bylo těžké říci, že se Chase dopustil obchodní chyby, protože by neexistovaly žádné důkazy o tom, že byl použit nesprávný kód. To je důležité, pokud se stížnost týká této záležitosti, protože budu muset zjistit, zda by blokování vašeho účtu Chase zablokovalo transakce v závislosti na použitém kódu.
Pokud se jedná o neobdržení zboží, potřeboval bych od vás jasný důkaz, že jste zboží/službu neobdrželi. Pravidla vydavatele karty (Mastercard) jsou velmi restriktivní a abych mohl vzít tuto skutečnost v úvahu, musel bych mi poskytnout mnoho důkazů o tom, že jste zboží/službu neobdrželi. Bez těchto důkazů je těžké říci, že obchodník neudělal to, co slíbil. V naší službě si můžeme být jisti svým postojem k této věci, ale záleží na tom, jaké důkazy poskytnou spotřebitelé, jako jste vy, abyste prokázali, že tomu tak bylo, protože jsou založeny na důkazech.
Prověřím celkové vyřizování storna plateb společností Chase, ale záleží na tom, čeho se vaše stížnost týká, a na poskytnutých důkazech, zda se týká hazardních her nebo neobdrženého zboží.
Také jsem si prohlédl webové stránky „BOXPVPMC.it", zdá se, že se týkají her, kde najdete herní funkce, nikoli hazardní hry. Mohl byste mi prosím sdělit svůj názor i na tyto stránky?
----------
V tomto bodě se s tím trápím. Nevím, co mám říct finančnímu úřadu. Už jsem od banky požádal o SAR, konkrétně o MCC použité pro tyto transakce, ale zatím žádná odpověď.
Edit: A ano, na mém účtu je blokace hazardních her od prvního dne, kdy jsem se zaregistroval u Chase.