Důležité upozornění ohledně storna plateb (hazardní hry + zboží/služby)
Pro nová jména tady jsem jen chtěl dát pár rad každému, kdo uvažuje o podání žádosti o vrácení peněz – zejména pokud se jedná o hazardní hry i zboží/služby – několik z vás mi dosvědčí mé zkušenosti.
Nakonec je to vaše rozhodnutí. Ale opravdu musíte pochopit, co se děje v zákulisí.
Banky a platební systémy si těchto podvodníků uvědomují každý den více. Pokud máte velké množství reklamací ohledně zboží/služeb, ale vzorec a aktivita na účtu svědčí o hazardních hrách – to je vážné varovné signály. Když pak spousta lidí tvrdí, že obchodník má něco společného s hazardem, aktivuje se zákon průměru. Začíná to vypadat, jako byste svá tvrzení zkreslovali – a v některých případech to může dokonce vypadat, jako byste podvod napomáhali.
Mnoho lidí si také neuvědomuje, jak chargebacky vlastně fungují. Vaše refundace se neobjeví jen tak z ničeho nic – přichází z účtu obchodníka prostřednictvím jeho zúčtovací banky. To znamená, že banka platformy (a někdy i legitimní obchodníci) jsou ti, kteří zůstávají kryté ztrátou. Musí vrátit peníze v rámci vízových dohod. Proto se používají legitimní platformy, jako je KTM refundace. Chargebacky jsou monitorovány a mohou vést k odebrání licence a zařízení.
Proto je používání APP na Falcora tak obtížné. Převody nejsou kryty podmínkami a APP je těžké argumentovat v rámci více transakcí.
Pochybní obchodníci – často fiktivní společnosti nebo náhodní zpracovatelé v Africe či východní Evropě – na reklamaci obvykle ani nereagují. Než se reklamace dostane k vaší žádosti, podvodníci už peníze vybrali a zmizeli. Proto banky nakonec drží pytel v šachu – a proto to začínají brát mnohem vážněji.
Skutečný problém? Pokud váš příběh neobstojí nebo jste vnímáni jako součást problému (i neúmyslně), riskujete, že budete nahlášeni. A mluvíme o značkách CIFAS, zmrazených účtech nebo ještě horších věcech. Jakmile se tato značka objeví, není to žádná legrace – zůstává na místě roky a může vás vyřadit z bankovnictví, úvěrů, a dokonce i z některých pracovních míst.
Ano, kasina a tito pochybní zpracovatelé porušují zákon – nemají licenci, nelegálně cílí na hráče z Velké Británie a využívají pochybné obchodníky. Jakmile ale podáte žádost o vrácení peněz, dostanete se do centra pozornosti i vy.
Nesnažím se kázat – jen to berte chytře. Pokud podáváte žalobu, zejména ohledně hazardních her a „služeb", které jste neobdrželi, ujistěte se, že vaše důkazy souhlasí. Ujistěte se, že vaše argumentace je čestná a konzistentní. A než se do toho pustíte, pochopte rizika.
Pokud k tomu přistoupíte správně, vyžaduje to úsilí a spoustu frustrujících rozhovorů s bankami a regulačními orgány, ale abyste to dokázali, musíte být od začátku důslední. Jeden nebo dva chargebacky pak vlastně nevadí, když se vám nahromadí, riskujete ztrátu atd.
Zatím jsem si pro sebe získal dobrý kus peněz a pomohl jsem i členům k tomu samému. Ale trvalo to měsíce úsilí a vytrvalosti.
Pokud někdo potřebuje pomoc, mohu mu pomoci s kontaktováním bank.