Ahoj všichni,
Chtěl jsem se s vámi podělit o svou zkušenost a požádat o váš názor na vážný problém, který mám s Revolutem a který podle mě dokonale souvisí s tímto vláknem o nesprávných MCC a licencích Curaçao.
Provedl jsem transakce s provozovatelem her, který podle mého výzkumu působí ve Španělsku neregulovaně (jeho hlavní doména je blokována, ačkoli používá alternativní domény, které jsou přístupné).
Můj hlavní problém jsou naprosto protichůdné a zavádějící informace, které mi Revolut poskytl:
V aplikaci a od podpory Revolutu: Transakce se zobrazovaly v kategoriích, které NEOZNAČOVÁVALY hazardní hry. Například „podniky, které se nevěnují hazardním hrám", „Supermarkety a potraviny" nebo „PROFESIONÁLNÍ SLUŽBY". To mě vedlo k domněnce, že jsem neprováděl platby za hazardní hry.
Když se snažím reklamovat platby (s podporou Revolutu): Najednou jsem informován, že „pravidla kartového systému (Visa/Mastercard) klasifikovala transakce jako hazard". Nejhorší na tom je, že samotná podpora Revolutu přiznává, že kategorizace zobrazená v jejich systému (ta, kterou vidím v aplikaci) „to nemusí přesně odrážet". Jinými slovy, uznávají, že kartový systém má hazardní MCC, ale v aplikaci mi ukazují obecný.
Rozpor ohledně RevPoints: Revolut má zásadu neudělovat RevPoints za hazardní transakce. Ověřil jsem si, že mi za tyto transakce RevPoints NEBYLY uděleny. To dokazuje, že Revolut je interně od začátku klasifikoval jako hazardní hry, přestože byl v aplikaci uveden v omyl tím, že se to zobrazovalo jinak. Když jsem se zeptal, proč nebyly body přidány k nákupům, které „podle vás nebyly hazardními hrami v rámci Revolutu", podpora mi nebyla schopna poskytnout ucelenou odpověď.
Nekonzistence v blokování: Revolut mi sdělil, že blokují určité provozovatele hazardních her kvůli „místním předpisům ve Španělsku". Transakce u tohoto provozovatele však neblokovali (což je ve Španělsku nelegální). Když jsem se zeptal, proč tyto transakce nebyly blokovány, pokud se jednalo o hazardní transakce, podpora mi pouze vymlouvala složitost blokování.
Navíc jsem zjistil, že jsem měl podobnou transakci s jinou bankou (ING), která je také zařazena do obecné kategorie („Nákupy (ostatní)"), což naznačuje širší problém s tím, jak finanční instituce s těmito kategorizacemi nakládají.
Podal(a) jsem interní stížnost u Revolutu a čekám na její vyřešení, než se v případě potřeby budu moci obrátit na Španělskou centrální banku.
Moje otázka zní: Myslíte si, že s ohledem na všechny tyto důkazy o rozporech a podvodech ze strany Revolutu mám pádný důvod požadovat vrácení peněz? Má někdo podobné zkušenosti s Revolutem a tímto duálním MCC, které používají pro řešení sporů?
Děkuji za vaši pomoc!