Píšu vám ze Španělska a moc si vážím vašeho sdílení vašich zkušeností. Momentálně procházím velmi podobnou situací a doufám, že se vám podařilo získat své peníze zpět.
V mém případě jsem provedl několik transakcí do online kasina s názvem Wazamba, které není oprávněno provozovat ve Španělsku. Tato webová stránka byla zablokována španělským úřadem pro hazardní hry (DGOJ), protože nemá řádnou licenci. Navzdory tomu jsem mohl vkládat peníze a hrát hazardní hry pomocí svých kreditních karet Santander.
Můj případ je o to závažnější, že jsem byl od roku 2020 oficiálně vyloučen z hazardních her ve Španělsku. Máme právní nástroj s názvem Registro General de Interdicciones de Accesso al Juego (RGIAJ) – národní registr, který zajišťuje, aby lidem s problémy s hazardem byl zablokován přístup k hazardním platformám. Jakmile se do tohoto registru dostanete, všechny licencované hazardní stránky ve Španělsku musí váš přístup ze zákona zablokovat. K těmto transakcím tedy nikdy nemělo dojít.
Moje banka je také Santander a snažím se je přimět k zahájení formálního sporu s Mastercard. Stále však tvrdí, že transakce byly provedeny „dobrovolně" a že nemohou pomoci – i když je obchodník zde nelegální.
Mohli byste se prosím podělit o nějaké tipy nebo klíčové argumenty, které vám pomohly uspět s vaším chargebackem? Jakékoli rady bychom velmi ocenili.
Ještě jednou díky a gratuluji k navrácení peněz – pro lidi jako já to opravdu hodně znamená.
S pozdravem,
Daniel
Automaticky přeloženo: