Bohužel, mé banky mi moc nepomohly.
Místo toho jsem si vyžádal veškeré dostupné informace o svých transakcích a kontaktoval přímo zprostředkovatele. Výsledky byly velmi pozitivní.
Všichni čtyři zúčtovací banky, které jsem kontaktoval, mi vrátily peníze – v některých případech do 2 dnů a nejpozději do jednoho týdne.
Zpětné zúčtování může fungovat, pokud je vaše banka ochotna pomoci, ale obvykle máte pouze jednu příležitost k jeho uplatnění a příslušný proces je omezen 120denní lhůtou.
Přímá stížnost u nabyvatele je jiná cesta. Pokud máte správný TRI a podáte stížnost správnému nabyvateli prostřednictvím správného kanálu, může být proces mnohem rychlejší. Stížnost je možné podat i v případě, že je transakce stará několik let, v závislosti na příslušném regulačním rámci nabyvatele a typu stížnosti.
Například FCA obecně umožňuje podat stížnosti do 6 let od události, nebo pokud k ní došlo později, do 3 let ode dne, kdy se spotřebitel dozvěděl, že má důvod k podání stížnosti.
Z mých zkušeností je proto nesmírně důležité identifikovat správného nabyvatele a podat řádně zdokumentovanou stížnost.
V mém případě byla DECTA jediným nabyvatelem, kterému trvalo dlouho bez jakéhokoli konkrétního výsledku. 
Automaticky přeloženo: