Pokud jde o Mastercard, jejich vlastní pravidla stanoví, že jakýkoli jiný kód než 7995 a obchodník s hazardními hrami musí jednat v souladu s platnými zákony dané země.
Společnost Mastercard sice uvádí, že hazardní transakce nebudou vráceny, nicméně pokud jsou transakce zakódovány nesprávně, nelze je podle britského práva považovat za hazardní transakci. Banky se však odvolávají na poctivost a bezúhonnost spotřebitelů, kteří přiznávají používání hazardních webových stránek, aby odmítly uplatnit chargeback.
FCA uvádí, že pokud existují nesrovnalosti v datech s platbami a zákazník platbu zpochybňuje, není na bance, aby rozhodovala o tom, zda je zpětná platba (chargeback) proveditelná. (Na webových stránkách FOS existují případy, které to potvrzují, a s čísly případů se vrátím.) Banky však vidí hazard a zpětnou platbu zamítají a zdá se, že v mnoha případech je tomu i u FOS.
Pokud zahájíte řízení u Úřadu finančního ombudsmana a jeho rozhodnutí nebude potvrzeno, požádejte o veškeré důkazy, na kterých zakládají své rozhodnutí. Právě jsem vyhrál případ, protože jsem rozhodnutí zamítl, protože když jsem si prohlédl důkazy zaslané z banky, všechny se týkaly předchozí stížnosti a neměly žádnou souvislost s tím, co jsem vznesl!
Automaticky přeloženo: