Měl jsem podobnou odpověď původně z celé země, takže jsem otevřel stížnost, že jsem použil všechny dostupné záruky, abych se ochránil, ale obchodníci špatně zakódovali platby, aby obešli systém.
Kód důvodu zpětného zúčtování Visa 12.7: Neplatná data
V zájmu jednoduchosti a standardizace vytvořily sítě karet, jako je Visa, rozpis přijatelných důvodů, proč zákazník zpochybní transakci kreditní kartou podáním zpětného zúčtování. Každá z těchto příčin má určený „kód důvodu" a banky každému případu přiřadí příslušný kód, aby ukázal daný důvod zpětného zúčtování.
Zní to jednoduše, ale skutečnost je taková, že daný důvod zpětného zúčtování může, ale nemusí být skutečným důvodem. Navíc má každá síť karet svou vlastní sadu kódů příčiny – které, i když jsou téměř stejné ve funkci, se od sebe liší. Sledování všech těchto kódů spolu s nejlepšími způsoby, jak proti nim bojovat, nebo jim předcházet, je náročné.
S ohledem na to se podívejme na kód důvodu zpětného zúčtování Visa 12.7: Neplatná data.
Co je Visa Reason Code 12.7?
Kód důvodu zpětného zúčtování 12.7 je aktualizovaná verze staršího kódu důvodu 72 (podmínka 2), který byl postupně vyřazen v rámci iniciativy Visa Claims Resolution. Tento kód se použije, když byla transakce autorizována, ale obsahovala nesprávná nebo neplatná data.
Tato definice je však sama o sobě dost široká a vágní. Je pravda, že kód by se technicky mohl vztahovat na jakékoli nesprávné použití dat. Existuje však několik konkrétních informačních bodů, které nejčastěji vedou ke zpětnému zúčtování s kódem 12,7:
Nesprávné datum transakce
Nesprávný MCC
Nesprávný indikátor typu obchodníka nebo transakce
Nesprávný kód země/státu
Nesprávný indikátor „Speciální stav".