Pro každého, kdo se snaží vysledovat zpracovatele plateb, společnosti příjemců nebo cesty, které kasina používají ke zpracování vkladů, jsem nedávno narazil na užitečný zdroj:
https://igamingpaymentsolutions.com
Samotný server není regulátorem ani poskytovatelem plateb, ale obsahuje profily a informace o mnoha společnostech, které se běžně vyskytují v platebních řetězcích iGamingu, včetně poskytovatelů otevřeného bankovnictví, PSP, platebních orchestrátorů, acquirerů a další platební infrastruktury.
Zejména mi to pomohlo pochopit rozdíl mezi:
• Poskytovatelé otevřeného bankovnictví (Volt, Yaspa, Trustly atd.)
• Platební orchestrátory (Praxis, Corefy, BridgerPay atd.)
• Platební procesory
• EMI a banky
• Přijímající společnosti, které finanční prostředky obdrží
Pro ty, kteří zkoumají maskování plateb, neobvyklé popisy obchodníků, účty příjemců nebo se snaží identifikovat, kdo se nachází mezi kasinem a konečným přijímajícím účtem, může tato metoda pomoci zmapovat různé hráče zapojené do platebního řetězce.
Neprokáže to pochybení ani neidentifikuje vlastnictví účtů, ale může vám to pomoci pochopit, jakou roli konkrétní společnost hraje a jaké místo má v platebním toku.
Myslel jsem, že se o to podělím, protože by to mohlo ostatním ušetřit čas při hledání poskytovatelů platebních služeb a platebních cest.