NEKOPÍRUJTE. Použijte svá vlastní slova, jinak vám nevrátí peníze **** email [email protected]
Vážený týme pro dodržování předpisů společnosti PASSPOINT Sp. z oo,
Píšu Vám, abych formálně podal stížnost ohledně okamžitých bankovních převodů stržených z mého účtu v souvislosti s , které byly zpracovány a vypořádány prostřednictvím bankovní infrastruktury poskytované společností Banking Circle.
Již jsem ohledně těchto transakcí kontaktoval Banking Circle a oni mi poskytli vaši e-mailovou adresu, abych vás mohl přímo kontaktovat. Banking Circle si je také vědom této stížnosti a obav, které jsem ohledně těchto plateb vznesl.
Celková požadovaná náhrada činí 742 GBP, což se skládá ze 17 samostatných transakcí zpracovaných prostřednictvím IBAN GB********************
I nadále jsem mimořádně znepokojen rolí společnosti PASSPOINT Sp. z oo při zprostředkování těchto plateb.
Po rozsáhlém průzkumu vaší společnosti jsem identifikoval významné problémy týkající se regulačních a compliance předpisů.
Společnost PASSPOINT Sp. z oo je v Polsku registrována pod klasifikací PKD 64.99.Z („ostatní finanční služby"). Tato klasifikace je však široká a sama o sobě nepředstavuje oprávnění k poskytování regulovaných platebních služeb.
V Polsku musí být jakýkoli subjekt působící jako poskytovatel platebních služeb (PSP) obecně autorizován nebo registrován a obvykle jako:
• Národní platební instituce (KIP), nebo
• Malá platební instituce (MIP)
Na základě dostupných informací neexistují žádné jasné důkazy o tom, že by společnost PASSPOINT Sp. z oo takové oprávnění vlastnila.
Platby jsou navíc spojeny s hazardními hrami. Polsko uplatňuje přísné zákony o hazardních hrách a od poskytovatelů platebních služeb se očekává, že zablokují nebo zabrání transakcím zahrnujícím nelicencované nebo zahraniční provozovatele hazardních her.
Zdá se, že dotyčný provozovatel má licenci v jurisdikci, která není uznávána v rámci regulačního rámce Spojeného království ani EU. Řádně regulovaný poskytovatel platebních služeb by proto neměl tyto transakce usnadňovat.
Objevují se následující vážné varovné signály:
• Žádná potvrzená autorizace KNF jako platební instituce
• Nedostatek transparentnosti ohledně role PASSPOINT při zpracování těchto plateb
• Působím jako prostředník mezi mnou a provozovatelem hazardních her
• Potenciální chybná klasifikace transakcí, včetně použití nesprávných kódů kategorií obchodníků (MCC), maskování plateb souvisejících s hazardními hrami
• Potenciální porušení povinností v oblasti boje proti praní špinavých peněz, předcházení podvodům a monitorování transakcí
Tyto problémy vyvolávají značné obavy ohledně porušování předpisů, porušování ochrany spotřebitelů a možného obcházení finančních záruk.
Vzhledem k výše uvedenému oficiálně žádám společnost PASSPOINT Sp. z oo, aby se zabývala následujícím:
1. Ověřte, zda je společnost PASSPOINT Sp. z oo oprávněna nebo registrována u KNF k poskytování platebních služeb.
2. Potvrďte právní základ, na základě kterého společnost PASSPOINT Sp. z oo zpracovala platby spojené s Instaspin.com.
3. Před zpracováním plateb si ověřte, jaká hloubková kontrola byla provedena na webu Instaspin.com a u jeho provozovatelů.
4. Potvrďte, jaká opatření společnost PASSPOINT Sp. z oo hodlá v souvislosti s těmito obavami podniknout.
5. Zajistěte plnou refundaci ve výši 742 GBP za 17 transakcí zpracovaných prostřednictvím společnosti PASSPOINT Sp. z oo
Očekávám, že tato refundace bude zpracována bez prodlení.
Pokud tato záležitost nebude urychleně vyřešena, postoupím svou stížnost příslušným orgánům, včetně:
• Polský úřad pro finanční dohled (KNF)
• Příslušné orgány pro boj proti praní špinavých peněz a finanční kriminalitě
• Příslušné orgány na ochranu spotřebitele
• Příslušné orgány ve Finsku
Očekávám urychlenou odpověď na tyto obavy, potvrzení, jaká opatření společnost PASSPOINT Sp. z oo podnikne, a potvrzení, že se zpracovává moje vrácení peněz.
S pozdravem,