Potřebuji prosím pomoc s Palwalletem. Už jsem poslal několik e-mailů. [email protected] , ale ignorují mě už přes týden.
Vážím si každé pomoci. Moje kontaktní osoba je blancopleite (@) proton.me
Nikdy jsem se dobrovolně nestal zákazníkem Kryptonimu.
Autorizoval jsem platbu kartou v CAD na webu kasina s doménou .ca (Neon54/Powbet). Stránka zobrazovala CAD dolary, kanadský branding a žádnou zřejmou zmínku o tom, že moje karta bude použita k nákupu USDC.e nebo že transakce proběhne pod kódem MCC 6051 (fiat→krypto).
Teprve poté, co mi zavolali z banky a zeptali se, jestli si „kupuji kryptoměny", jsem začal s pátráním. Zjistil jsem následující:
Pokladna kasina mě po zadání údajů o kartě přesměrovala na stránku „Pay by Straal" a poté do systému Kryptonim.
Kryptonim později písemně potvrdil, že provozují službu fiat→crypto pod MCC 6051 a že mé peníze byly převedeny na USDC.e a odeslány na peněženky, které poskytli.
Kontroly na burze (Polygonscan) ukazují, že horká peněženka Kryptonim přijímá likviditu (včetně likvidity z „Binance 48") a poté posílá USDC.e do peněženek sběratelů/obchodníků. Žádnou z těchto peněženek nemám pod kontrolou; nemám žádné klíče, žádnou seed frázi ani přihlašovací údaje.
V žádném okamžiku jsem si vědomě neotevřel krypto peněženku u Kryptonimu ani jsem neměl v úmyslu kryptoměny koupit. Myslel jsem si, že provádím standardní vklad v CAD na kasinu orientovaném do Kanady.
Když jsem to zpochybnil, postoj Kryptonimu byl v podstatě: koupili jste si kryptoměny, je to nevratné, žádné vrácení peněz. Podle mého názoru to ignoruje základní pravidla pravdivosti transakcí:
Prodejním místem byla stránka kasina .ca v CAD, nikoli obrazovka kryptoměnové burzy.
Žádné jasné prohlášení o tom, že transakce bude kódována jako MCC 6051, převedena na USDC.e nebo směrována do zahraničí.
KYC (identifikace/ověření platnosti) provedené v jejich toku dokazuje, kdo jsem, ale nerovná se informovanému souhlasu s kryptoměnovou konverzí nebo offshore routingem.
Požádal(a) jsem:
storno vrácení peněz
Objasnění jejich vztahu s nelegálními offshore kasiny, která fungují jako Neon54 / Powbet pro kanadské hráče.
Zatím jsem nedostal žádnou náhradu a hodně se svaluje vina.
Podle mého názoru se jedná o přechod mezi kartou a kryptoměnami skrytý za fasádou kasina s doménou .ca, kde riziko nese zákazník, zatímco všichni v platebním řetězci odpovědnost popírají. Postupuji s regulačními orgány a kartovými sítěmi s využitím písemných přiznání a důkazů z platebního řetězce samotného Kryptonimu.
Pokud jste držitel karty a po použití těchto kasin náhle zjistíte, že jste si „koupili kryptoměny", zkontrolujte, zda je Kryptonim v provozu, a vše zdokumentujte.
Za chvíli budete přesměrováni na web kasina. Pokud používáte software blokující reklamy, zkontrolujte jeho nastavení.